12 قدم راز کیفیت چاپ خوب
12 قدم راز کیفیت چاپ خوب
در این مقاله میخواهیم راز اینکه چطور حتی برای مبتدیان هم یک پرینت عالی داشته باشیم و این 12 قدم از قدم های مهم قبل از شروع پرینت و حین پرینت و بعد از آن میباشد حتما بخوانید تا کیفیت چاپ شما بهتر شود
1 – لول کردن پرینتر و فاصله محور Z
اساسی ترین راه برای بهبود کیفیت چاپ سه بعدی این است که مطمئن شوید صفحه چاپ کاملاً تراز است و نازل در فاصله بهینه بالای بستر قرار می گیرد (این به عنوان افست Z شناخته می شود).
برای تراز کردن دستی صفحه می توانید از یک صفحه کاغذ یا سنسور فاصله برای تعیین فاصله بین نازل و بد در چندین نقطه از صفحه استفاده کنید. زمانی که نازل (تمیز) فاصله مناسبی از بستر داشته باشد کاغذ نه خیلی سفت زیر نازل است نه خیلی آزاد برای تنظیم میتوانید از چهار پیچ در گوشه های صفحه استفاده کنید البته آموزش لول کردن پرینتر هم در قسمت آموزش های سایت net3d است لطفا مطالعه کنید. برای اطمینان از دقت این روش را دو یا سه بار تکرار کنید.
از طرف دیگر، میتوانید یک سنسور فاصله را برای خودکار کردن فرآیند نصب کنید. این البته هزینه سنسور و تلاش برای به روز رسانی سیستم عامل چاپگر شما را به همراه دارد، اما در دراز مدت باعث صرفه جویی در وقت شما می شود!
2 – تست دمای مناسب برای فیلامنت
معمولا همه ی ما میدانیم که متریال مختلف فیلامنت دمای مختلف هم دارند معمولا در فیلامنت ها شرکت ها دمای پیشنهادی را ارائه میدهند اما باز هم باید خودتان تست کنید . همیشه یک مدل را برای تست دما انتخاب کنید و درجه دما را در هر بار تست کم یا زیاد کنید تا خودتان مقایسه کنید که بهترین دما برای آن فیلامنت چه دمایی است .
3 – آماده سازی مناسب صفحه پرینت (بد)
بعد از اینکه مطمئن شدید صفحه پرینت شما تراز است باید برای چسبیدن بهتر قطعه از چسب های مختلف استفاده کنید .
سعی کنید همیشه صفحه شما کاملا صاف و بدون نقص باشد اگر از چسب های ماتیکی یا اسپری استفاده میکنید حتما دقت کنید مقدار زیادی استفاده نکنید که باعث ناصافی لایه اول که مهمترین لایه است شود .
با تست کردن و آزمون و خطا به مقدار مناسب چسب برسید چسب کم باعث کنده شدن قطعه میشود و چسب زیاد باعث ناصافی و کدر شدن و مسائل دیگر در قطعه میگردد.
4 – تعمیر و نگهداری
حتما اهمیت این موضوع را درک میکنید اکثر قطعات پرینتر قطعات مکانیکی هستند که در اصحکاک هستند و باید دقت شود که همیشه نیاز است که این قطعات تنظیم مجدد شوند.
پیچ ها سفت و فاصله ها تنظیم شوند و همچنین محور های حرکتی روغن کاری شوند مطمئن شوید که محوذ ها بدون مشکل و روان حرکت میکنند .
از سالم بودن و دقیق بودن سنسور ها مطمئن شوید .
اگر از نظر سخت افزاری همه چیز درست به نظر می رسد، فراموش نکنید که وب سایت سازنده را برای سیستم عامل به روز شده بررسی کنید.
5 – رطوبت گیری فیلامنت
مواد پلیمری فیلامنت ها بسته به نوع آنها همیشه در حال جذب رطوبت هوا هستند و این رطوبت در هنگام چاپ مشکلات زیادی ایجاد میکند .
در زمان ذوب شدن فیلامنت رطوبت ها تبدیل به بخار هوا میشوند و ایجاد فاصله میکنند و در پرینت اشکال ایجاد میکنند.
ممکن از در اثر رطوبت فیلامنت خشک و ترد شده باشد و در زمان پرینت بشکند و کلا کار را نابود کند . (حتما از سنسور اتمام فیلامنت استفاده شود .)
می توان قرقره فیلامنت را در فر برای چند ساعت در دمای بسیار پایین خشک کرد. و راه های دیگر نحوه خشک کردن فیلامنت که در قسمت آموزش ها همکاران آماده کردند را مطالعه کنید .
6 – نرم افزار اسلایسر خود بشناسید و کامل یاد بگییرد
از مسائل خیلی مهم تنظیمات اسلایس میباشد . با هرنرم افزاری که کار میکنید همیشه آن را بروز کرده و تمام قسمتها و تنظیمات و گزینه های مختلف را یاد بگیرید بهترین تنظیمات باعث بهترین کیفیت چاپ میشود درصد زیادی از کیفیت قطعه پرینت شده بستگی به تنظیمات آن دارد .
حتما برای یادگیری کامل همه ی بخش های نرم افزار اسلایسر خود وقت بگذارید خیلی مهم است .
7 – از ساپورت ها نترسید و استفاده کنید
ساپورت ها خیلی مهم هستند اما بعضی ها بدلیل مصرف فیلامنت و زمان از استفاده از ساپورت ها پرهیز میکنند و بعضی ها هم استفاده نادرست دارند . حتما مدلهای مختلف ساپورت گذاری را یاد بگیرید و در استفاده از آن خسیس نباشید که کیفیت بالایی به قطعه شما میدهد
8 – از بین بردن شکاف ها و تنظیم کردن مقدار تزریق
حتما مقدار اکسترود کردن مواد را در اسلایسر خودتان تنظیم کنید و بارها تست کنید تا به تنظیم مناسب برسید که شکاف های ایجاد شده را از بین ببرید . در نرم افزار کورا به عنوان ضریب اکستروژن شناخته می شود .(Extrusion Multiplier)
9 – سرعت حرکت را تنظیم کنید
تنظیمات سرعت چاپ در اسلایسر ها موجود است سعی کنید بخاطر زمان سرعت را بالا نبرید و همیشه برای بدست اوردن سرعت مناسب چند تست انجام دهید تا از سرعت مناسب استفاده کرده باشید . معمولا در اسلایسر ها سرعت پیشنهادی ارائه میشود و میزان کیفیت در سرعت های مختلف نشان داده میشود حتما به این موضوع دقت کنید .
10 – نازل خود را همیشه تمیز نگه دارید
سعی کنید با استفاده از سوزن های تمیز کننده نازل همیشه نازل خود را تمیز کنید و از گرفتگی و تغییر سایز نازل جلوگیری کنید پیشنهاد میشود هر از چند گاهی که به مدت طولانی از یک نازل استفاده کردید نازل را عوض کنید معمولا قیمت بالایی ندارند .
11 – قطعات را بعد از پرینت پردازش و پولیش کنید
با توجه به متریال فیلامنت استفاده شده حتما بعد از پرینت قطعه خودتان را پردازش کنید سنباده زدن پولیش کاری و غیره …
میتوانید از حلال های موجود با توجه به متریال استفاده شده استفاده کنید و در سایت net3d آموزش هایی در این زمینه هست حتما مطالعه کنید .
12 – همیشه در حال یادگیری و بروزرسانی
همه ما میدانیم این تکنولوژی به روز مدام در حال آپدیت شدن میباشد حتما شما هم باید همگام با تکنولوژِ مورد استفاده بروزرسانی شوید .
همیشه سعی کنید در حال یادگیری باشید موارد جدید و ترفند های جدیدی هرروزه در این زمینه بوجود میآیند که شما باید برای پیشرو بودن آنهارا فرا بگیرید .
امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید .❤
منابع
تجربیات شخصی